– Generelt er det gode isforhold på alle små og mellomstore vann i området. Men på smale steder av vann og alle steder hvor det er strømmer under isen, kan det være farlig, sier Kvambekk.

Han antar at Stor-Bronken er sammenlignbart med Rokosjøen, og at isen skal være farbar flere steder, men at det er viktig å være obs på hvor man ferdes.

– De store flatene er ofte de tryggeste når isen først har lagt seg. Jo smalere det er, dess farligere er det. Generelt er det ingen vann som er trygge, sier han.

NVE leverer tjenesten varsom.no, og folk sender inn observasjoner om isen på ulike vann. Kvambekk har også gode råd for å undersøke hvor tykk isen er.

– Bruk øks eller lignende og hogg hull i isen. Vi anbefaler 10 cm stålis for trygg ferdsel. Bruk kart og se etter myrområder og bekker og unngå de områdene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.