Mandag skrev HA om Roger Røed, engasjert løtensokning, som har kontaktet ordføreren i håp om å få på plass et tiggeforbud i Løten kommune.

Frp-leder Helle Jordbræk deler Røeds oppfatning av at tiggere utenfor butikkene gjør blant annet eldre utrygge.

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) sier hun personlig synes det er et drastisk grep å forby tigging. Hun sier hun har inntrykk av at tiggingen utenfor enkelte butikker i Løten ikke blir sett på som noe stort problem.

KONTAKTET LENSMANNEN

Ordføreren er jevnlig i møter med lensmannen, men her har ikke tigging vært nevnt som noe problem.

– På bakgrunn av saken tok jeg kontakt med lensmannen. Jeg ville forsikre meg om at min forståelse av at dette ikke er noe problem i Løten, stemte, sier Lilleøkseth.

Lensmann Jam Kampenhøy sier til HA at han har fått én henvendelse angående tigging det siste året, ingen anmeldelser. Dette var i fjor sommer.

– Når lensmannen sier at han har fått én henvendelse, forteller det meg at dette ikke er viderebrakt til justismyndighetene som noe stort problem fra Løtens innbyggere, sier Lilleøkseth.

– Betyr det at du mener tiggingen i Løten er uproblematisk?

– Personlig har jeg ikke hatt problematiske opplevelser med dem. Men jeg har samtidig respekt for at enkelte kan føre det som problematisk, sier Lilleøkseth.

POLITIVEDTEKTENE REVIDERES

Lilleøkseth har skrevet brev til Røed for å svare på hans henvendelse. At Frp i Løten ønsker et forbud, er ingen overraskelse, det er i tråd med partiets politikk.

Dersom det skulle gjøres forbudt å tigge i Løten, er dette noe som må inn i politivedtektene. Disse skal revideres i løpet av inneværende kommunestyreperiode. Vedtektene skal opp til politisk behandling når saken er klar fra administrasjonen.

BER FOLK TA KONTAKT

Lensmann Kampenhøy er klar på at selv om han så langt bare har fått én enslig henvendelse vedrørende tigging i Løten, må folk ta kontakt hvis de som tigger, oppleves pågående.

– Hvis de oppleves som pågående og ubehagelige, må folk bare ta kontakt, sier Kampenhøy.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.