– Vi står sammen i kampen mot vold og seksuelle overgrep, sier Kristine Berg, prest i Løten.

17. februar har hun dratt i gang verdighetsmesse i Løten kirke. Slike gudstjenester arrangeres over hele landet, men det er første gang biskopen, en representant fra politiet, ordføreren og lokale lag og foreninger arrangerer en slik messe sammen i Løten.

– Hele livet hører hjemme i kirken. Vi ønsker å løfte fram menneskers verdighet i kampen mot vold og seksuelle overgrep, sier Berg.

Hun sier det er viktig å synliggjøre folks erfaringer, og at kirken i så måte er et godt møtested.

Biskop Solveig Fiske skal holde preken under verdighetsmessen i Løten, og som ett av flere håndfast symbol skal døpefonten den 17. februar fylles med perler.

– Vi legger perler i døpefonten, så kan folk hente seg en verdighetsperle, forteller Berg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.