– En bør heller ta sikte på å legge til rette for samarbeid i hele elgens leveområder, ved for eksempel å øke uttak i kommunene som elgen oppholder seg i på høsten, samtidig som man undersøker effektene av elgens trekkatferd ved kunstig foring, sier Sigrun Skjelseth, miljøansvarlig i Løten kommune, og fortsetter:

– Elgstammen har gått relativt mye ned de siste årene, og klimaet har endret seg, så vi mener det ikke lenger er behov for utvidet jakt, sier hun, og foreslår en løsning:

– Slår det til med en snørik vinter, hvor skadene på furuforyngelsen er for store, så kan det være en mulighet for å åpne for vinterjakt. Da bør man ha et viltfaglig utvalg som kjapt kan vurdere en søknad, og som kan gi umiddelbar jakttillatelse på elg. Når det er et behov, kan man dermed kjøre vinterjakt i en kortere periode, sier Skjelseth

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.