Politiet opplyser i en pressemelding søndag morgen at etterforskningen og undersøkelsen rundt savnede Janne Jemtland fortsetter i dag med søk i nærliggende område av funnstedet med bistand fra Sivilforsvaret.

Blodet som ble funnet på det andre stedet, lørdag formddag er sendt til analyse og resultatet av analysen vil bli gjort kjent senere søndag.

Leter i Byhagan

Det var lørdag ved 16-tiden politiet kunne opplyse at de hadde gjort et nytt funn av blod i området ved Lillehaugvegen og Ånnerudvegen i Brumunddal. Janne Jemtland er fortsatt savnet.

Det nye funnstedet er rundt én kilometer unna blodet som ble funnet i Fagerlundvegen før helga. Dette blodet er bekreftet å komme fra savnede.

HAs reporter på stedet forteller at deler av området er sperret for trafikk mens det pågår etterforskning opp mot turområdet Byhagan.

Krimteknikere har rigget seg til med lyskastere og jobber lørdag ettermiddag langs Lillehaugvegen.

Politiet undersøker nå det nye funnstedet og har forespurt Sivilforsvaret om bistand til søk. Området vil nå bli grundig undersøkt, samtidig som etterforskningen pågår for fullt.

Funnet av blod vil bli analysert for å avklare om det tilhører savnede Jemtland.

Krimteknikkere jobbet lørdag på stedet, før de pakket ned og forlot stedet omtrent klokken 20 lørdag kveld.

Søk i skogsområdet Byhagan fortsatte dog utover kvelden.

Det kunne se ut som politiet søkte langs turstinettet i Byhagan.

Byhagan er et populært turområdet mellom Brumunddal og bygda Veldre. 

HAR UNDERSØKT BILER 

Politiet bekrefter overfor HA at de har undersøkt flere biler i forbindelse med den pågående etterforskningen.

- Det stemmer at vi har undersøkt flere biler i brumunddalsområdet i forbindelse med den rundspørringen som har vært gjort.

Det sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til HA lørdag ettermiddag.

I og med at blodfunnet er gjort langs veg, er dette en naturlig del av etterforskingen.

VET IKKE NÅR DE FÅR SVAR

I likhet med blodfunnet som ble gjort torsdag, er funnet fra Ånnerudvegen lørdag sendt inn til DNA-analyse ved Oslo universitetssykehus.

Politiet vet ikke om de får svar på disse analysene lørdag.

- Det er lørdag og kapasiteten er deretter, så det kan hende det blir søndag før vi vet om blodet stammer fra savnede, sier van der Eynden til HA.

Da politiet undersøkte to blodspor torsdag, var det ett som ga treff på Janne Jemtland, det andre var fra et rådyr.

Politijuristen forteller at det på tross av et generelt fly- og droneforbud over området, har vært observert flere droner.

 - Vi ber om publikums forståelse for at politiet trenger arbeidsro, og at dette ikke gjentar seg, av hensyn til de pårørende, avslutter han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00