Politiet opplyser i en pressemelding søndag morgen at etterforskningen og undersøkelsen rundt savnede Janne Jemtland fortsetter i dag med søk i nærliggende område av funnstedet med bistand fra Sivilforsvaret.

Blodet som ble funnet på det andre stedet, lørdag formddag er sendt til analyse og resultatet av analysen vil bli gjort kjent senere søndag.

Leter i Byhagan

Det var lørdag ved 16-tiden politiet kunne opplyse at de hadde gjort et nytt funn av blod i området ved Lillehaugvegen og Ånnerudvegen i Brumunddal. Janne Jemtland er fortsatt savnet.

Det nye funnstedet er rundt én kilometer unna blodet som ble funnet i Fagerlundvegen før helga. Dette blodet er bekreftet å komme fra savnede.

HAs reporter på stedet forteller at deler av området er sperret for trafikk mens det pågår etterforskning opp mot turområdet Byhagan.

Krimteknikere har rigget seg til med lyskastere og jobber lørdag ettermiddag langs Lillehaugvegen.

Politiet undersøker nå det nye funnstedet og har forespurt Sivilforsvaret om bistand til søk. Området vil nå bli grundig undersøkt, samtidig som etterforskningen pågår for fullt.

Funnet av blod vil bli analysert for å avklare om det tilhører savnede Jemtland.

Krimteknikkere jobbet lørdag på stedet, før de pakket ned og forlot stedet omtrent klokken 20 lørdag kveld.

Søk i skogsområdet Byhagan fortsatte dog utover kvelden.

Det kunne se ut som politiet søkte langs turstinettet i Byhagan.

Byhagan er et populært turområdet mellom Brumunddal og bygda Veldre. 

HAR UNDERSØKT BILER 

Politiet bekrefter overfor HA at de har undersøkt flere biler i forbindelse med den pågående etterforskningen.

- Det stemmer at vi har undersøkt flere biler i brumunddalsområdet i forbindelse med den rundspørringen som har vært gjort.

Det sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til HA lørdag ettermiddag.

I og med at blodfunnet er gjort langs veg, er dette en naturlig del av etterforskingen.

VET IKKE NÅR DE FÅR SVAR

I likhet med blodfunnet som ble gjort torsdag, er funnet fra Ånnerudvegen lørdag sendt inn til DNA-analyse ved Oslo universitetssykehus.

Politiet vet ikke om de får svar på disse analysene lørdag.

- Det er lørdag og kapasiteten er deretter, så det kan hende det blir søndag før vi vet om blodet stammer fra savnede, sier van der Eynden til HA.

Da politiet undersøkte to blodspor torsdag, var det ett som ga treff på Janne Jemtland, det andre var fra et rådyr.

Politijuristen forteller at det på tross av et generelt fly- og droneforbud over området, har vært observert flere droner.

 - Vi ber om publikums forståelse for at politiet trenger arbeidsro, og at dette ikke gjentar seg, av hensyn til de pårørende, avslutter han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.