Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud la fram to alternative innstillinger i jernbanesaken for politikerne. Det skjedde i kommunestyret onsdag ettermiddag.

Selv om rådmannen mener at midt med lokk er det beste for Hamar, vil han legge det vekk fordi det er mye dyrere enn alternativene, og at en båndlegging av arealer vil være skadelig for byutviklingen.

Misfornøyd

Men når det kommer til å velge mellom øst med stasjon på Vikingskipet og vest med kulvert, har ikke Gudbjørgsrud konkludert. Han mener vest med kulvert er best ut fra nasjonale føringer om kompakt byutvikling.

I sitt saksdokument er rådmannen tydelig misfornøyd med hva Jernbaneverket har lagt inn av avbøtende tiltak (lenger kulvert, vannspeil) og mener usikkerheten er for stor rundt hvordan kulverten blir seende ut til at han vil anbefale den.

Øst leder

Dermed kommer en innstilling som er delt, og den siste avveiningen blir opp til kommunestyret.

HAs siste opptelling viser at oppslutningen om øst har økt den siste tiden, med 23 stemmer mot 16 for vest. By- og bygdelista skal ha sitt siste medlemsmøte om saken i neste uke, men signaler fra BBL går i retning øst.

Jernbaneverket var til stede i kommunestyret onsdag for å informere om sin reviderte plan. Planleggingssjef for dobbeltspor mellom Sørli og Lillehammer, Lars Eide, er litt overrasket over at rådmannen ikke kom med en klar anbefaling.

– Vi vet at Hamars politikere er delt i synet på øst og vest. Utover det har jeg ingen spesiell kommentar, sier Eide.

Innsigelsen ligger fast

Jernbaneverkets innsigelse til øst ligger fast, og Eide kan ikke si noe om hva det vil ha å si dersom kommunestyret vedtar øst.

– Er Jernbaneverket overrasket over det folkelige engasjementet for byens kontakt med Mjøsa?

– Nei, vi er klar over det. Jernbanen vil forsvinne i mange kilometer med en kulvert, og vi har vist at strandsonen kan åpnes, sier Eide.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.