For bonde Per Eilif Sandberg på Nes i Ringsaker og resten av landbruket kommer regnværet ubeleilig:

– Det er gjort veldig lite våronn rundt Mjøsa så langt. Jeg rakk å så 190 mål før regnet 1. mai satte en stopper for våronna.

Det skal komme mer regn torsdag og det forsinker våronna.

- Det pene våret som er meldt kommende periode, kommer i grevens tid for hele landbruket, sier Per Eilif Sandberg på Hoel gård.

Bonden kan leve med litt regn bare det ikke blir styrtskurer fulgt av varme. Det kan skape en hard skorpe som hindrer kornet å vokse fram.

Det skal regne noen timer på dagen torsdag og natt til fredag. Men midt på dagen fredag titter sola fram og det er varslet temperaturer opp modt 15 grader rundt Mjøsa.

Enda bedre blir det lørdag og søndag da temperaturen kan komme opp i 18 grader i Hamar og Brumunddal.

Og dette fine vårværet skal vedvare ut neste uke – eller så langt meteorologene tør spå framover.

Det blir rolige vindforhold og høyere nattetemperaturer. Det er ikke varslet nedbør fra fredag og ei uke framover.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.