Etter at RenoNorden fra nyttår overtok ansvaret og ble ny leverandør av avfallstømming, har renovasjonsselskapet Sirkula mottatt i overkant av 800 klager på manglende henting av søppel på Hedmarken.

I Østbrumundvegen øst for Brumunddal, er det for mange lenge siden søppelbilen var innom.

– Siste tømming var 7. desember mange steder langs vegen her. Jeg ringte Sirkula tirsdag denne uka, og ble lovet at de skulle komme samme dag. Men jeg måtte ringe igjen både onsdag og torsdag, og det har fortsatt ikke skjedd noe, forteller Terje Mauseth.

vil se mindre regning

Nå mener han at nok er nok og at søppelet må ryddes unna.

– De har lovet å rydde opp. Snart kjører jeg søpla ned til Brumunddal, og setter den foran inngangsdøra til kommunen, sier Mauseth.

Han har tatt flere telefoner til naboer i området, og svaret er som regel det samme. Det er mange som sliter med overfylte søppeldunker.

– Vi skal være glad det ikke er sommer. Vi har både dyr med fire bein og vinger her oppe. Hadde det vært sommer, hadde søpla tiltrukket grevlingen. Den har ingen problemer med å velte en slik dunk og dra søpla utover, sier Mauseth, som mener innbyggerne bør slippe å betale for den manglende tjenesten i disse ukene.

– Jeg regner med at på neste kommunale regning, så er disse innkjøringsproblemene tatt med i beregningene, mener Mauseth.

dårlig forberedt

På grunn av søpla som hoper seg opp, har mange begynt å lagre i sekker på låven eller i uthuset. Men det er også problematisk.

– Det er jo vanskelig å si når de faktisk kommer, selv om vi har en tømmekalender. Det blir uforutsigbart, og vi kan risikere at søpla vi setter vekk blir stående igjen, sier nabo Elisabeth Mauseth.

Hun har via sosiale medier fått med seg at manglende søppelhenting er et problem for mange i traktene rundt Brumund og Nybygda.

– Det virker som det er helt tilfeldig hvor de tømmer og ikke, sier hun.

– Man kan spørre seg hva slags kvalitetssikring Sirkula og kommunene har gjort for å forsikre seg om at det nye selskapet har de riktige forutsetningene for å gjøre en god jobb, sier Terje Mauseth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.