Jeg skrev innlegget i HA fordi jeg i lang tid har ment at et utbredt misbruk av bur har blitt en slags sovepute for mange hundeeiere og noen oppdrettere.

Det sier Gro Andersen til HA.

I fredagens HA hadde hun leserinnlegget «Sett vekk hundeburet».

Innlegget ble også lagt ut på HAs nettsider.

Der bidro det til debatt.

Allerede før HA publiserte innlegget på vår egen Facebook-side var det delt om lag 2.000 ganger. Etter at HA la innlegget på Facebook økte antall delinger raskt til over 2.500.

For ordens skyld: Normalt er det ansett som veldig mye deling dersom en sak dels 250 ganger.

Andersen tok 10-gangen på noen få timer.

Engasjert hundeeier

Hun har selv tre hunder av typen berner sennen. I mer enn 30 år har hun hatt hunder av denne rasen som er kjent for allsidighet og godt gemytt.

– Hvorfor skrev du innlegget?

– Fordi bruken av bur har gjort det «for enkelt» å ha hund. Bur hindrer hunden i å gjøre noe som helst. Mange hundeeier tenker at de kan ha hund siden det er akseptabelt å ha hunden innelåst i et bur mens de selv er borte hele dagen. Dette mener jeg er skadelig for hunden. Og burene har blitt en sovepute for mange hundeeiere, sier Andersen.

Oppdrettere bidrar

Hun erkjenner at det er skummelt å si det høyt, men våger likevel:

– Dessverre er det også noen oppdrettere som anbefaler bruk av bur til sine valpekjøpere fordi de da slipper telefoner fra folk som forteller at valpen har bitt i stykker salongen, sier Andersen, og understreker følgende:

- At folk har bur til hundene, og lar døren stå åpen, slik at de kan bevege seg fritt er selvsagt OK.

Høstet ris og ros

Hun hadde ikke sett for seg det voldsomme engasjementet som innlegget har ført til. En rekke nettsteder/Facebook-sider for hundeeiere har delt innlegget som sto i HA:

– Det har vært reaksjoner på godt og vondt. Veldig mange er enig med meg, men jeg har også fått mange motstandere. Jeg har blitt kalt både det ene og andre, sier hun og legger til:

– Men jeg angrer ikke!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.