For ei uke siden vakte det oppsikt at en person hadde kunnet ta seg inn i kulturhusets lokaler via Cafe Valuta fra Stortorget og videre inn til biblioteket. Og overnattet der.

Politiet opplyste opprinnelig at det var snakk om to menn, men gransking av overvåkingsvideoen viser at det er samme mann som tar av seg ytterklærne og derfor ser litt annerledes ut etter hvert.

Personen oppholdt seg inne i kulturhuset gjennom det meste av natta til utpå morgenkvisten, laget seg mat og ordnet det til for seg.

Og forsvant deretter.

Uten at det gikk noen alarm.

Konstituert kulturhusleder Terje Gloppen opplyser til HA at alarmen ikke gikk fordi den var blitt skrudd av i forbindelse med et arrangement, og ikke satt på igjen etterpå.

Kulturhuset ser på ytterligere sikkerhets-skjerpelser etter innbruddet.

UNG GUTT FENGSLET

Nå har politiet i Hamar pågrepet og varetektsfengslet en 18 år gammel asylsøker som er bosatt et helt annet sted i Norge. Han har ikke noen tilknytning til området, men har oppholdt seg her den siste tiden.

Gutten erkjenner noe av kriminaliteten han er siktet for. Politiet jobber for en superrask rettssak, og her er noe av det han nå er siktet for:

• Fredag 1. september tyveri av matvarer fra Spar i Grandsenteret.

• Onsdag 13. september tyveri av ei bukse fra butikk på CC Stadion.

• Torsdag 14. september trusler med kniv mot en vekter på CC Stadion.

• Tirsdag 3. oktober tyveri av to iPhoner fra to personer i Stange.

• Torsdag 5. oktober tyveri av nettbrett og kamera fra Power i Hamar.

• Fredag 6. oktober tyveri av vodka og aquavit fra Vinmonopolet i Hamar.

I tillegg er han siktet for ytterligere fem saker som har kommet opp de rett før han ble pågrepet, og politiet etterforsker for å se om gutten kan stå bak enda mer.

RASKT I RETTEN

Politiet har bare varetektsfengslet gutten for ei uke. han er ung og skal stilles for retten så fort det lar seg gjøre. Det er allerede tatt ut tiltale for forholdene som er listet opp ovenfor.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.