Temaet for kronprinsen og kronprinsessens Budor-besøk er påskefjellet og påskeberedskap. Besøket skal foregå på ettermiddagen torsdag 22. mars, og det er Løten Røde Kors som skal ta imot kronprinsparet og gi dem en innføring i sin innsats for fjellfolket.

– De starter dagen med et besøk hos frivilligsentralen i Sør-Odal, så ville de lære litt om beredskap i fjellet. Da ble det Budor, forteller Erik Haugen, informasjonssjef hos Fylkesmannen i Hedmark.

VAR PÅ BEFARING

Sammen med Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth og Finn Moberg fra Hedmark Røde Kors var Haugen forleden på befaring på Budor. Programmet for besøket 22. mars er foreløpig ikke spikret, men Haugen har tro på at Røde Kors lager til et kjempefint opplegg. Han forteller at de allerede har lagt inn bestilling på fint vær, i håp om at Budor og Hedmarksvidda skal få vist seg i sin skjønneste prakt for de prominente gjestene.

– Det er kjempeartig at de kommer begge to. Det er ekstra stas, sier Haugen.

Finn Moberg i Hedmark Røde Kors forteller at de selvfølgelig ikke sa nei da kronprinsparet ville komme på besøk. Det er lokallaget i Løten som er vertskap for besøket.

– Det er kjempefint å få lov til å presentere den frivillige beredskapen vi har, sier Moberg.

LENGE SIDEN SIST

Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth ser fram til å ønske kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit velkommen til Løtenfjellet.

– Røde Kors skal gi kronprinsparet en innføring i påskeberedskapen. Det er en stor fjær i hatten at Slottet velger å bruke Løten som sted for dette, sier Lilleøkseth.

Hun skryter av Løten Røde Kors, som gjør en helt fantastisk innsats på Hedmarksvidda. I løpet av påskeuka har de vanligvis mange oppdrag, og de er til stor hjelp for hytteturister så vel som fastboende turgåere når uhellet er ute.

– Røde Kors gjør en fantastisk innsats for å holde oss alle trygge, sier Lilleøkseth, som samtidig synes besøket er en flott mulighet for å få vist fra Løten og Budor.

Selv har hun aldri før tatt imot representanter fra Kongehuset, men i fjor sommer var ordføreren på kongeparets hagefest på Maihaugen på Lillehammer, et ledd i jubileumsreisen.

– Da fikk Anna Lavinia Hafslund fra Barn og unges kommunestyre og jeg anledning til å veksle noen ord med dronningen om kvinner i politikken og betydningen av politisk engasjement, forteller Lilleøkseth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.