Verdens naturfond (WWF) har gått til sak mot staten for andre gang over forvaltningen av ulv i Norge. Organisasjonen har brukt såkalt folkefinansiering – også kjent som crowdfunding – for å skaffe penger, og nå følger utmarkskommunenes organisasjon etter, skriver Nationen.

– Ideen til innsamlingsaksjonen kom utenfra – fordi flere spurte hvorfor ikke folk kunne få betale til oss på lik linje med den crowdfundingen som WWF driver med, skriver nestleder Hanne Alstrup Velure i Utmarkskommunenes sammenslutning (USS) i en pressemelding.

– Alt som kommer inn er med å bidra til arbeidet for en balansert ulveforvaltning basert på demokratisk fattede vedtak og der bestandsmålene overholdes, og overbestanden tas ut på raskeste og mest effektive måte, fortsetter hun. Velure skriver at USS ikke tar stilling "for eller imot ulv".

– Vi er opptatt av lokal forvaltning, lokal verdiskapning og at Stortingets vedtatte politikk skal etterleves.

Så langt er det kommet inn snaut 17.000 kroner i innsamlingsaksjonen.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.