Krogstad har vært en meget profilert lensmann - en stilling han har besatt i drøye ti år.

Nå har han rykket et steg opp i politiets hierarki.

Torsdag kom nemlig meldingen om at Innlandet politidistrikt har ansatt sine tre geografiske driftsenhetsledere.

Får stort ansvar

For distriktet Midt, som innebærer Hedmarken og Gudbrandsdalen, blir Krogstad leder.

Krogstad får dermed ansvaret for å samkjøre ressursene fra Hamar politistasjon, Ringsaker lensmannsdistrikt, Lillehammer politistasjon, Midt-Gudbrandsdal lensmannsdistrikt og Nord-Gudbrandsdal lensmannsdistrikt.

- Jobben blir å skape en mest mulig ensartet og god polititjeneste og service i dette området.

Krogstad har som lensmann i Ringsaker ikke vært redd for å tale ledelsen i mot og kjempet en kamp for å bevare lensmannskontoret i Ringsaker, noe han også lykkes med.

- Det viser at det er lov til å si i fra i politiet, sier Krogstad, som gleder seg til å begynne i sin nye stilling.

Det vil bli ansatt en ny person i stillingen som lensmann i Ringsaker.

Søkte på stillingen

- Det blir veldig spennende, men også  veldig rart når du har sittet i en stilling i over ti år. Men jeg har søkt på stilliingen og er veldig motivert, sier han.

Han begynner formelt i stillingen 1. april neste år, men allerede nå har tankevirksomheten begynt.

- Hvordan blir det nå å forholde seg til Hamar, Lillehammer og mange andre områder, du som har jobbet med Ringsaker?

- Jeg må jo få opp blikket. Få et helikopterblikk over området og se på helheten for hele området. Jeg gleder meg.

Krogstad vil ha arbeidssted på Lillehammer.

Linn Hilde Fosso tiltrer som leder i geografisk driftsenhet vest (tidligere Vestoppland), mens Tom Johnsen blir leder for øst (Østerdalen, Glåmdalen og Kongsvinger-regionen).

Innlandet politidistrikt skriver også i en pressemelding om andre som har kommet inn i ledelsen:

"Gjennom etableringen av nytt politidistrikt opprettes en enhet for forebygging og en enhet for etterretning og etterforskning. Arne Wiggo Rognås som i dag leder seksjon for strategi og forebygging ved Hamar politistasjon vil lede funksjonell enhet for forebygging. Bjarte Espe vil lede enheten for etterforskning og etterretning, han er i dag avsnittsleder for avsnitt for organisert kriminalenhet som ligger under Felles kriminalenhet. Ansatte i ulike funksjoner i ny struktur vil være på plass til 1.april 2018, og de nye lederne vil samtidig tre inn i sine nye stillinger", heter det i pressemeldingen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.