– Jeg er negativ til at de får starte opp Wang Ung. For det første mener jeg det er uheldig å splitte opp ungdomskullene etter interesse på ungdomsskolen. Man blir tidlig nok separert i dagens samfunn. Alle har dessuten godt av å gå på skole med noen som er både bedre og dårligere enn seg selv, sier Busterud.

Torsdag ble det kjent at Utdanningsdirektoratet har gitt Wang til å starte opp idrettsungdomsskolen Wang Ung. I tillatelsen ligger det at skolen må startes innen tre år fra 2017.

er mot opptaksprøver

Busterud frykter at den private skolen vil virke negativt på det offentlige tilbudet.

– Det vil gå ut over tilbudet i den offentlige skolen. Vi må betale for dette, sier han.

Om flere søker seg til Wang Ung enn det er plasser, har skolen en opptaksprøve som skal skille elevene.

– Jeg synes hele opplegget bygger på helt andre prinsipper enn vi har lagt til grunn i fellesskolen, sier Busterud.

Partileder i Hamar Arbeiderparti Thomas L. Jørgensen er heller ikke begeistret.

– Opptaksprøver i 7. klasse er jeg mot. Wang Ung tilbyr ikke noe som vi må ha, og barn ned i 13-årsalderen bør få gå på sin nærskole, sier han, og mener det er synd at lokalpolitikerne ikke har blitt hørt i saken.

– Jeg mener at staten overstyrer lokaldemokratiet. Et stort flertall i kommunestyret stemte mot etableringen, sier Jørgensen.

Ønskes velkommen

Varaordfører Knut Fangberget (H) ønsker derimot skolen velkommen til Hamar.

– Jeg synes det er fint at de har fått tillatelse og tror det vil bli et bra supplement til den offentlige skolen, sier Fangberget.

Han forteller at rektor på Wang Eskil Ervik ga en god forklaring om opptaksprøvene i kommunestyret tidligere.

– Opptaksprøvene virket å være ganske beskjedne, og det var betryggende, sier han.

Stig Vaagan (V) forteller at han allerede har gratulert Ervik med tillatelsen.

– Vi var jo blant dem som stemte mot en privatskole av denne karakteren i kommunestyret. Men når de har fått tillatelsen, må vi ønske dem velkommen og inkludere dem, sier Vaagan.

Eskil Ervik, som vil bli daglig leder for både Wang Toppidrett og Wang Ung, forteller t de har gode erfaringer med opptaksprøvene.

– Vi har kjørt de samme i både Tønsberg og Oslo, og har fått gode tilbakemeldinger fra foreldre der. Når det gjelder å splitte ungdomskull, så deles det jo opp i skolekretser fra før, og i Hamar blir man for eksempel splittet på Ajer og Børstad. Vår ambisjon er å være med på å gjøre Hamar-skolen enda bedre, og håper på en god dialog om det, sier Ervik.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.