For da TV2 i fjor varslet store kutt og sluttpakketilbud til samtlige ansatte, gikk Kristian Mykleset (34) fra Hamar i tenkeboksen. Etter ti år i mediehuset, blant annet som profilert nyhetsreporter i TV 2 Nyhetskanalen, var det nå på tide å gjøre noe annet?

– Jeg har vært med på nedbemanning en gang før, og det var lite hyggelig, sier Mykleset til HA.

– Derfor så jeg på dette som en mulighet, og ikke noe negativt, legger han til.

Nå driver Mykleset eget foretak, og frem mot valget, er jobben å følge hvert eneste skritt til statsminister Erna Solberg (H).

– MANGE MULIGHETER

Resultatet er videosnutter som publiseres i sosiale medier og på partiets nettsider. Tanken er at seerne skal få komme tett og usensurert på stastsministeren i en hektisk valgkamp.

– Jeg har alltid likt behind the scenes-TV. Det er spennende å få et innblikk i ting man vanligvis ikke får se, forklarer Mykleset.

Ideen solgte han inn selv. For etter å ha skrevet under sluttpakkeavtalen med TV2 i juli i fjor, brukte han månedene med etterlønn til å forberede framtida. Ei framtid på egne bein.

– Jeg har alltid ment at TV2 er det store, men når jeg kom ut døra, så ser jeg at det er mange muligheter. Nå står jeg fritt til å jobbe med de prosjektene jeg vil, sier Mykleset.

– FLINK FOLK FÅR SEG JOBB

Og i hæla på Erna, gjelder det å henge med. Den tidligere TV2-reporteren forteller til HA at Solberg kan befinne seg i Oslo en formiddag, og i Tromsø på ettermiddagen.

– Jeg har ingen personlige avtaler før 1. oktober. Det er dette jeg driver med nå, sier Mykleset.

Og selv om det som en selvstendig aktør i mediebransjen, alltid være være en viss usikkerhet knyttet til neste oppdrag, angrer han ikke på valget han tok. Han tror det er riktig med tanke på hvordan bransjen utvikler seg.

– Jeg tror at mediene i framtida i større grad vil tilknytte seg folk, kjøpe stoff og kjøpe innhold. Det lønner seg ikke å ha folk fast ansatt, sier Mykleset, og erkjenner at det gjelder å jobbe hardt og være kreativ:

– Jeg har alltid hatt en naiv eller cocky tilnærming, om at flinke folk får seg jobb på et vis. Har du en god idè, så får du det på, mener ingeberggutten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.