– Politiet mottok anmeldelse fra Kripos om at det på en IP-adresse hos en person var lastet opp et bilde som karakteriseres som overgrepsmateriale, opplyser politiadvokat Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt. IP-adressen til personen dukket opp sommeren 2016.

Politiet har satt høy prioritet siden mai i år fordi vedkommende er ansatt ved en skole på Hedmarken.

– Saken har vært etterforsket gjennom avhør, tekniske undersøkelser og ransaking. Barn, vitner og den siktede personen er avhørt. Siktelsen omfatter befatning med overgrepsmateriale og beføling av barn.

– IKKE GROVE OVERGREP

– Er vedkommende siktet for fysiske overgrep?

– Politiet understreker at saken ikke gjelder grove overgrep mot barn, og at vi per i dag ikke har opplysninger som tilsier at personen har begått grove overgrep mot barn, sier Dalsveen til HA.

DIGITALT SPOR

En IP-adresse er det personlige avtrykket mobiltelefoner og PC-er setter igjen på nettet, og er identitetsmerket til enhver elektronisk enhet.

Den siktede i denne saken har ikke vært framstilt for varetektsfengsling.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.