28. august gikk 30-åringen ut fra soning. Han er en de som politiet kaller gjengangere; en liten gruppe personer som står for et betydelig antall av innbrudd og tyverier i området.

SPRAKK

Etter løslatelsen gikk det ikke mange dagene før mannen «sprakk» og ruset seg på amfetamin.

Dermed havnet han utpå igjen.

For få dager siden tok politiet i Hamar ham inne i en bil som definitivt ikke var hans.

På seg hadde han også nøkler og kredittkort og andre ting som politiet også mistenker at er stjålet, samt at han brukte en sykkel som det også er et litt tvilsomt eierskap til.

VILLE FENGSLE

I det hele tatt, mente politiet, var det grunn til å tro at mannen igjen var i ferd med å stjele.

Så politiet i hamar gikk til Hedmarken tingrett og ba om varetektsfengsling, begrunner i fare for at han skal begå ny kriminalitet.

«Etter retten syn viser dettet at det er nærliggende fare for at siktede vil begå nye tilsvarende straffbare forhold dersom han løslates» skriver Hedmarken tingrett i dommen.

Og har likevel bestemt seg for at politiet ikke får holde ham i varetekt.

GIS SJANSE TIL BEHANDLING

mannen er nemlig i et rusbehandlingsopplegg.

Og nå har domstolen gitt ham en håndsrekning til å gjennomføre det opplegget han gikk ut i da han kom fra soning.

«De forhold han nå er siktet for må betraktes som mindre alvorlige forhold. Retten antar det er mest hensiktsmessig at siktede gis en ny sjanse til å gjennomføre behandling for rusmisbruk under BlåKors, og at dette kombinert med en meldeplikt tilsier at det ikke et tilstrekkelig grunn til å ta fengslingsbegjæringen til følge».

DAGLIG MELDEPLIKT

Men mannen må daglig melde seg for politiet fram til rettssaken 5. oktober.

Gjør han ikke det, kommer politiet til å pågripe ham på nytt, og nok en gang forsøke å få ham varetektsfengslet.

Politiet har valgt å akseptere tingrettens løslatelse av gjengangeren, og anker den ikke inn for lagmannsretten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.