Ulveangrepet skjedde lørdag kveld på Magnor i Hedmark.

En ulv skal ha tatt seg opp til gårdsplassen hvor Mari Gerhardsen bor og angrepet og deretter tatt med seg hunden 30 meter unna hvor to andre ulver sto og ventet.

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen som representerer Hedmark for Frp er en av mange som har blitt berørt av den tragiske historien.

– Jeg føler veldig med familie og selvfølgelig den stakkars hunden. Her må det umiddelbart gis fellingstillatelse for å ta ut ulvene som har gjort dette, sier Johnsen.

Miljødirektoratet bestemmer

Han forteller at han har skrevet en mail til miljøverndepartementet og sier han har fått i svar at de ser på muligheten for å få en fellingstillatelse. Jeg mener man ikke bare må se på muligheten, men umiddelbart gi en fellingstillatelse, sier Johnsen.

– Det er vel Fylkesmannen som gir fellingstillatelse?

– Ja, men her på departementet på banen og gi beskjed. Nå kan vi ikke vente på byråkratiske prosesser.

Øyvind Gothus som er rådgiver hos miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Hedmark, sier det foreløpig ikke har kommet inn en søknad om fellingstillatelse på de aktuelle ulvene.

– Den er ventet å komme mandag ettermiddag, sier Gothus.

Han sier at søknaden imidlertid kommer til å bli videresendt til Miljødirektoratet.

– Vår myndighet er å gi fellingstillatelse etter angrep på rein og bufe, og hund er ikke med her. Derfor blir vår vurdering at det er miljødirektoratet som har beslutningsmyndigheten i denne saken.

hjelp til ulveforlik?

Regjeringen kan imidlertid gi direkte ordre til miljødirektoratet om å gi fellingstillatelse, og det er akkurat det Tor André Johnsen mener miljøminister Vidar Helgesen må gjøre.

Han håper også denne og andre enkeltepisoder av ulveangrep kan gjøre det lettere å komme i mål med å gjennomføre ulveforliket som Helgesen foreløpig har satt på vent.

– Jeg håper statsråden får et mer personlig forhold til de tragiske konsekvensene som ligger bak ulv i Hedmark. Når han sitter på sitt kontor i Oslo og teller ulver blir det mye tall og litt for fjernt. Når du nå får konkrete eksempler blir det mer direkte og tankevekkende. Dette kan forhåpentligvis bidra positivt slik at ulveforliket som Stortinget har stemt for blir gjennomført, sier Johnsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.