Hanna Beate Skattør ved Meteorologisk institutt forteller at de verste vindkastene vil komme på fjellet, men at det også ventes kraftige vindkast lokalt store deler av Østafjells. 

– Vinden begynner ganske rolig, men vil etter hvert komme opp i frisk bris og liten kuling utover fra ettermiddagen, sier Skattør til HA. 

Det er ventet vindkast opp mot 22 meter i sekundet fra vest eller nordvest i indre strøk. 

– Vi har sendt ut et farevarsel på kraftig vind i indre strøk østafjells. I fjellområdene i Oppland er det ventet vindkast på over 30 meter i sekundet. I fjellområdene på Hedmarksvidda vil den kraftigste vinden komme natt til lørdag, sier Skattør. 

Regn

- I morgen kommer det inn et lavtrykk fra sør og det vil komme en del regn fra morgenen og formiddagen, sier Skattør, og presiserer at det vil være en del lokale forskjeller med tanke på nedbørmengden.  

- Stort sett vil nedbørmengden komme på rundt 15–20 millimeter rundt om i Hamarregionen. Lokalt kan det komme opp mot 30 millimeter i løpet av morgendagen, forteller Skattør. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.