- Jeg har ikke gått konkurs. Jeg ble bedt av mine barn om å lede avviklingsstyret. Vi prøvde å nå fram med forhandlinger, men da det ikke lyktes så ble det konkurs.

Det sier Morten Holst fra Furnes i Ringsaker til HA.

HER kan du en av flere tidligere HA-saker om konkurser i selskap med Holst i sentral posisjon.

Han er styreleder for Furnes-selskapet Rent og Sundt Inneklima AS.

Denne uken begjærte selskapet, der Morten Holst nå var enestyre, oppbud.

RENGJØRING OG LUFTRENSING

Firmaet ble etablert i mars 2014.

Formålet lyder slik: "Selge rengjøringsmaskiner og luftrenser til privat-og bedriftmarkedet og hva hermed står i forbindelse."

Aksjekapitalen var på 45.000 kroner og Lina Holst (24) var daglig leder og styreleder. Peder Holst (31) var styremedlem.

Ifølge far Morten Holst så var det også barna som eide selskapet.

AVVIKLET I SOMMER

Ifølge Brønnøysundregistrene overtok Morten Holst som styreleder 19. juni i år.

Samme dag ble firmaet meldt oppløst.

21. august mottok Brønnøysundregistrene 2016-regnskapet fra firmaet. Ifølge registrene inneholder regnskapet feil og mangler slik at det derfor ikke blir offentliggjort.

I 2015 hadde selskapet driftsinntekter på 276.000 kroner. Driftsresultatet ble på minus 242.000 kroner. Resultat før skatt var på minus 280.000 kroner.

Året før - da selskapet ble stiftet i mars - var det driftsinntekter på 665.000 kroner og driftsresultat på 40.000 kroner. Også resultat før skatt var positivt med 29.000 kroner.

Det ble vanskelig

- Det er lang stund siden det var noe drift i selskapet. Barna mine spurte om jeg kunne gå inn som avviklingsstyre og hjelpe til med avviklingen. Da dette ble vanskelig, og vi ikke nådde fram i forhandlinger, ble det konkurs, sier Morten Holst.

- Hva gjorde at det ble vanskelig, og hvilke leverandører har penger til gode?

- Jeg trenger ikke å gå ut med noen detaljer. Ingen leverandører hadde penger til gode, sier Holst.

- Hva tenker du om å være involvert i din femte konkurs?

- Jeg har ikke gått konkurs. Jeg ble bedt av mine barn om å lede avviklingsstyret, sier han til HA. 

BOBESTYRERENS KOMMENTAR

Advokat Hans Bogsti (42), i Advokatfirmaet Johnsrud & Co i Hamar, er bobestyrer: 

- Etter konferanse med styreleder er det foreløpig lagt til grunn at driften i konkursselskapet ble avviklet i midten av 2016, men at man ikke har greid å få avviklet selskapet, sier Bogsti og fortsetter:

- Det skal etter det opplyste være visse mindre gjeldsposter som har medført at selskapet ikke har greid å avvikle. Det er tidlig i bobehandlingen, og det vil bli gjennomført sedvanlig gjennomgang av skyldners økonomiske virksomhet.

FIRE KONKURSER FRA FØR

Morten Holst driver selv med kjøkkenfornying - slik han har gjort i mange år. Gjennom ulike selskap var han i flere år en stor arbeidsgiver på Hedmarken.

HA har tidligere hatt flere omtaler av konkurser i selskap der Morten Holst hadde flere sentrale roller.

29. januar 2014 hadde vi et stort oppslag med overskriften "Konkurs for fjerde gang på 12 år."

Den gang avviste Holst  å snakke med HA.

I en epost skrev han at han hadde opplevd årene med konkurser og avisomtaler som "helt grusomt".

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.