– Det er ikke hver dag man får oppleve noe sånt. Det er koselig og litt surrealistisk, sier Frøydis Kjøs fra Løten.

Her kan du se massevis av bilder fra da kongefamilien besøkte Hamar.

Hun var en av de 600 som var invitert til hagefesten på Maihaugen i Lillehammer. 300 fra Hedmark og 300 fra Oppland var invitert. I tillegg sto elever i videregående skole for underholdning og mat.

Her kan du se massevis av bilder fra da kongefamilien besøkte Tingnes.

Kongeparet har i forbindelse med markeringen av sine 80-årsdager vært på besøk i Innlandet de siste dagene. Hagefesten ble arrangert for å takke vertskapet.

– Inkluderende

Kronprinsparet var også med på hagefesten. Etter kongens tale og underholdning fra elever fra videregående, tok både kong Harald, dronning Sonja og kronprinsparet seg tid til å mingle med gjestene.

– Jeg synes de har fine holdninger og er inkluderende. Samtidig er de folkelige. Kongen holdt en fin tale også, sier Kjøs.

I sin tale takket kongen for vertskapet i Innlandet, og fortalte om at Innlandet hadde stor betydning for ham. Han trakk fram at det var via Trysil han rømte til Sverige i 1940 under krigen.

Kongen brukte også talen til å snakke om de norske verdiene.

– Norge har mindre forskjeller enn mange andre land. Vi bærer i oss en felles historie om hva Norge både var og har blitt. Vårt ønske for landet er at vi sammen kan leve gode liv i tillit, fellesskap og raushet, sa han under talen.

Mangfold

Anh Hoang Gia Nguyen fra Brumunddal var også invitert til festen. Han satte stor pris på invitasjonen.

– Det er en ære og et privilegium. Dette er livets største opplevelse, sier han.

Han kom til Norge for 30 år siden, og verdsetter kongen høyt.

– Det vi ser nå er handlingen etter mange års tale fra kongen. Han er opptatt av mangfold og inkludering. Jeg setter veldig pris på det kongen har gjort, sier han.

Han hadde også tatt et lite ekstra steg for kongen tirsdag. Han brukte nemlig bunad for første gang.

– Språk og jobb får man etter ett år. Maten i landet lærer man etter fem, og klimaet etter ti år. Det siste steger er bunad, og nå bruker jeg den etter 30 år i Norge. Da er jeg fullt integrert, smiler han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.