Toppkandidaten til Hedmark Arbeiderparti går gjennom en annerledes valgkamp som nybakt mor til Gustav på to måneder.

Under Støres presentasjon torsdag lå Gustav snilt og dormet i vogna si.

Etter presentasjonen ble det et varmt møte mellom Støre, som selv også er bestefar, og lille Gustav.

Vil løse skoleforfall

Støre hadde invitert seg selv til lærerutdanningen ved Høgskolen i Innlandet for å presentere den nye skolepakka til Arbeiderpartiet.

To viktige stikkord er tidlig innsats og mer praktisk rettet opplæring i hele skoleløpet.

Det skremmende bakteppet er at hele 25 prosent av dem som starter på videregående opplæring, ikke fullfører skoleløpet.

Det reduserer deres mulighet til å få arbeid og kunne forsørge seg selv, og utgjør en stor kostnad for den enkelte og samfunnet.

Fire milliarder

Skolesatsingen til Ap er verdt hele fire milliarder kroner, og lar seg gjøre fordi partiet går til valg på å øke skattene.

Det innebærer 3.000 nye lærere i småskolen, flere barnehagelærere, at SFO blir omgjort til en aktivitetsskole og et løft for skolehelsetjenesten. Dessuten skal yrkesfagene i videregående skole rustes opp, lover Støre dersom Arbeiderpartiet kommer til makten.

– Positivt

Lærerstudentene hadde fått fri fra undervisningen for å overvære Støres presentasjon.

Der var blant andre Karianne Hilmen, Kristine Thorsteinsen, Mina Vesteng Grønlund og Juliann Vestli. Alle går andre året på grunnskolelærerutdanningen 1. til 7. trinn, en utdanning som for øvrig sliter noe med rekrutteringen.

– Hva synes dere om forslagene fra Støre?

– Vi er enig i mange punkter. Både dette med å øke praksisen i lærerutdanningen, og øke fokus på praktiske fag i skolen, mener de, som syntes det var veldig artig at Støre tok turen til deres høgskole.

Hamar seminarium, lærerskolen på Hamar er for øvrig 150 år i år. 18. august er det på dagen 150 år siden de første lærerstudentene inntok seminarbygget på Campus Hamar. 18. august blir dette markert blant annet med konsert med Sondre Justad på høgskoletorget.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.