Årets familiedag på Budor var den sjette i rekken. Det myldret av småbarnsfamilier i Koiedalen. Unger løp på kryss og tvers, noen prøvde seg på slakk line mens andre tok styltene fatt. Risse, som er Budor sin maskot, hadde laget natursti og her var det til tider kø. Stor stas var det da man møtte på selveste Risse utenfor ei av koiene. Marie Kjos Stensåsen (5) hadde gledet seg lenge til å møte Risse og var raskt frampå for å få en klem. Andre var mer skeptiske og nøyde seg med en high-five.

Vil vise fram koiedalen

Ola Bolstad på Budor sier at familiedagen startet opp som en aktivitetsdag for barn. Nå er dagen utvidet og for første gang stilte lokale matprodusenter opp med sine produkter. Bakken Øvre, Ommang Søndre og Nosim kommer alle fra Løten, mens Kjevla Bakeri holder til på Hamar. De bød på mye god mat for sultne og aktive unger.

–Vi ønsker at dette skal være en god høstdag på Budor. Lørdagen mellom høstferiene er fin for oss. Antakelig er det mellom 1000 og 1500 besøkende. Vi har pusset opp alle koiene i Koiedalen i sommer og ønsker å vise fram hvor fine de har blitt. Her er det eksklusivt å leie seg inn for ei overnatting, smiler Bolstad. Nye lekeapparater er også på plass og ungene får både balansert og klatra.

populære dyr

Mattisrud var på plass med sauen Aurora og mange kaninunger. Køa var lang for å få klappe kaniner. Bo Lekve (5) synes det morsomte var å få kose med sauen. Markus bygget tårn av vedstubber. – Det er litt vanskelig, men jeg vil bygge høyere, sier Markus. Tårnet ble målt til 180 centimeter. Rett etterpå raste det.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00