Den polske mannen følte seg ikke beruset og rakk bare å kjøre 500 meter. Det endte med 21 dager i fengsel.

Mannen jobber i landbruket i Ringsaker.

Kjøringen skjedde på Nes natt til fredag 3. november i fjor.

Det viste seg at politiet var i nærheten, og da de tok mannens promille om lag en time etter kjøringen så viste denne 1,47.

«Siktede har vist til at han ikke følte seg beruset, men retten finner ikke å kunne vektlegge dette i formildende retning, under henvisning til den høye promillen som ble målt» skriver tingretten.

Den korte kjøreturen resulterte dermed i 21 dager i fengsel, 18.000 i bot og to år uten førerrett i Norge for polakken.

Ifølge dommen har arbeidsgiveren hans sagt at mannen kan få fortsette å gjøre annet arbeid på garden selv om han ikke har førerkort.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.