– Det er en bekymringsfull økning i forbrukslån, spesielt blant unge, sier forbrukerminister Solveig Horne (Frp) til VG. Slike lån markedsføres gjerne med lett tilgang, lån til hva du vil og at det går raskt å få penger på konto.

Regjeringen har nå fått en utredning fra den danske juristen Tanja Jørgensen som konkluderer med at direkte markedsføring av forbrukslån kan forbys, og at det også kan forbys å markedsføre forbrukslån som oppfordrer til «uansvarlig låneopptak».

– Det innebærer formuleringer som at man «raskt» får lån, og at det er «enkelt» og «lett» å få, heter det.

Forbrukerrådet foreslo det samme for to år siden.

– Vi er bekymret for utviklingen. Det har kommet flere nye aktører, og forbrukslån er en vekstnæring. Det er vår bestemte oppfatning at markedsføringspresset har økt både i tone og omfang, sier fagdirektør Jo Gjedrem i Forbrukerombudet. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.