HA skrev første gang om saken i fjor, da en ung mann fra Hedmarken ble varetektsfengslet etter et bestialsk kattedrap.

Mannen hadde skåret hodet av ei katte og filmet det. Videoen viste han til sin mor, og sa at han ønsket å ta livet av mennesker med kniv.

BEHANDLES

I nærmere 100 dager satt mannen i varetekt. Politiet fryktet at han kunne være til fare for andre mennesker om han var på frifot.

Nå har han innrømmet skyld, og er dømt til fengsel i 120 dager for kattedrapet. 28 dager av dommen er gjort betinget og resten anser domstolen som sonet gjennom varetektsoppholdet.

Mannen blir ikke lenger vurdert som en fare for andre fordi han nå er i et svært strengt behandlingsopplegg.

Et privat helseforetak er satt til å ta seg av den unge mannen framover.

IKKE LENGER DRAPSTANKER

Tingretten skriver i dommen at det er et behandlingsopplegg som ser ut til å fungere.

Mannen sa i retten at nå har han ikke lenger tanker om at han skal drepe mennesker. Og han mener han vil få hjelp raskt i det behandlingsopplegget han nå er i dersom slike dystre tanker igjen skulle melde seg.

RETTEN HAR VÆRT I TVIL

Domstolen skriver i dommen at den har vært i tvil om straffen er for mild, med tanke på det groteske kattedrapet.

Men retten har landet på at behandlingssystemet rundt mannen, og den gode utviklingen han er i, gjør det riktig at han slipper å sone i fengsel.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.