Det opplyser vakthavende meteorolog Hanne Skattør til HA. Hun forteller at lavlandet rundt Mjøsa vil få opp til 10 millimeter nedbør og at vindforholdene blir ganske rolige sammenlignet med fjelltraktene nord på Østlandet.

– Det blir byger og frisk bris rundt Mjøsa. Men Sjusjøen og Ringsakfjellet kan få opp til 40 millimeter nedbør. Og det vil blåse liten kuling i utsatte områder, sier Skattør.

Det vil komme litt nedbør i løpet av dagen, men de kraftigste bygene vil komme i kveld og i løpet av natt til fredag.

– Det blir ganske intense byger og derfor har vi gått ut med gult varsel for Hedmark og Oppland, sier Skattør.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.