Lier sier temaet har vært oppe til diskusjon ved flere tidligere anledninger. På forrige møte ble grunneiere og foreninger oppfordret til å sende inn skriftlige tilbakemeldinger for å synliggjøre deres oppfattelse av situasjonen. Brevet fra roklubben er et av innspillene som nå er sendt til kommunen, med kopi til politiet.

– Det har vært mange utenlandske personer på Tjuvholmen og Koigen i sommer og høst. Samtidig har det vært noe færre folk ved Vikingskipet, sier Lier.

Politivedtektene i Hamar sier klart og tydelig at det ikke er lov med camping i sentrum. Likevel har politiet begrenset makt.

– I første omgang skal grunneieren forsøke å snakke med personene det gjelder. Hvis ikke det hjelper, da kan vi gi pålegg om å fjerne seg. Vi kan likevel ikke pågripe noen på grunn av camping. Å stenge området for trafikk er et av tiltakene som kan bli vurdert.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.