Alle partier i driftsutvalget unntatt Sp, som har fylkesråden for utdanning i Hedmark, stemte mot å velge retning nå. Senterpartiets medlemmer i utvalget syntes ikke at utbyggingssaken var godt nok utredet og ba om utsettelse. Gjermund Ruud Skjeseth pekte på at det er altfor mange uavklarte spørsmål som grunnforhold med fare for alunskifer, kostnader, kapasitet i Stangehallen og leie av realfagsrom på Stange videregående.

Gjestvang strekker seg

På spørsmål om hva fylkeskommunen vil svare Stange kommune, sier fylkesråd Aasa Gjestvang at Hedmark fylkeskommune vil strekke seg langt for å være imøtekommende innenfor handlingsrommet som finnes.

– Hva med tomta som kommunen ønsker vis-à-vis Stange videregående?

– Når det gjelder tomtespørsmålet må vi få en formell forespørsel raskt. Det må vi også få rundt kommunens forutsetning om sambruk av realfagsrom og bruk av Stangehallen. Spørsmålet om sambruk av realfagsrom kan bli krevende. Derfor må dette grundig utredes fra fylkeskommunens side. Slik jeg ser det må denne saken snarest inn i formelle former fra kommunens side, sier Gjestvang.

Den nye ungdomsskolen er beregnet å koste cirka 225 millioner kroner. Kapasiteten blir 400 elever fra Romedal og Stange krets.

To muligheter

Ifølge kommunalsjef Frode Haugan er det anslått at renovering av dagens Stange u-skole ligger i størrelsesorden 200 millioner kroner.

– Tomta vi har sett som aktuell er området mellom Ljøstadvegen og Stange videregående. Nå anbefalte driftsutvalget å gå videre på denne utredningen.

Haugan sier både fylkeskommunen og Stangehallen har vært positive til et samarbeid med kommunen.

– Hva skjer med Romedal ungdomsskole?

– Her pågår nå en utredning for etterbruk. Flere alternativer som egen bruk eller salg er aktuell.

Haugan sier den videre utredningen vil avklare hva som skal skje med Stange ungdomsskole dersom bygging av ny blir vedtatt. Riving blir utredet for senere å selge den attraktive sentrumstomta.

– Det gjenstår å se på endelig, praktisk etterbruk, opplyser Frode Haugan.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.