Meyer er i denne perioden gruppeleder for Høyre i kommunestyret, og på spørsmål fra HA om hun ønsker gjenvalg, bekrefter hun det.

– Ja, jeg er til disposisjon for partiet, sier Meyer.

– Gjelder det også topp-plassen?

– Ja, det gjelder også førsteplassen om partiet ønsker det, sier Meyer.

Strid i forrige runde

I forbindelse med at plasser skulle besettes etter forrige valg, var det strid i Hamar Høyre om hvem som skulle bli partiets varaordfører.

Det var den gangen personer som ønsket at Meyer skulle ha den posisjonen, men de nådde ikke fram, og Knut Fangberget ble valgt. Meyer fikk ikke plass i formannskapet, men ble gruppeleder og leder for komiteen for plan, miljø og næring.

Kun topp-plass

Knut Fangberget synes varaordførervervet er spennende og interessant.

– Jeg synes dette er veldig moro, og vurderer sterkt å stille opp på nytt. Det skjer veldig mye i Hamar, og det er artig å være med på å få politikk satt ut i livet. Det mangler ikke på utfordringer. Hvis jeg stiller opp på nytt, er det for å være toppkandidat, sier Fangberget.

Han gjorde et comeback i lokalpolitikken ved valget i 2011, og er inne i sin andre periode i kommunestyret i Hamar i denne omgang.

– Naturlig

– Jane Meyer har signalisert at hun kan tenke seg topp-plassen på Høyres liste. Hva tenker du om det?

– Det er helt naturlig at det er konkurranse om toppvervene i lokalpolitikken, mener Fangberget.

Hamar Høyre skal utnevne nominasjonskomité til kommunevalget i 2019 på sitt årsmøte 4. desember.

Michael Oreld sitter i valgkomiteen i Hamar Høyre, som skal foreslå medlemmer til nominasjonskomiteen.

– Vi avventer årsmøtet, sier Oreld.

Selv er han uaktuell til en listeplassering, siden han nylig søkte og fikk fritak fra sine politiske verv grunnet ny jobb som prosjektleder i Sparebanken Hedmark Sparebankstiftelse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.