– Det er OK å prøve, men det blir ikke helt som den ekte julebrusen fra Hamar, sier Bjørn Nygaard (76) fra Hamar til HA.

Det var ostlendingen.no som tirsdag ettermiddag brakte nyheten en om en sukkerfri variant av julebrusen som nå heter Hamar Lillehammer Julebrus.

vil nå ut til flere

Nicolay Bruusgaard (42), kommunikasjonssjef i bryggerigiganten Ringnes, understreker overfor HA at den velkjente julebrusen – opprinnelig fra Hamar – skal komme akkurat som før:

– De siste årene har det vært økende etterspørsel etter en sukkerfri variant, sier Bruusgaard.

– Har du smakt den nye?

– Nei. Den er så fersk at den ennå ikke har kommet fra lageret. Vi prøvde oss i fjor med en sukkerfri variant av Ringnes julebrus. Det var så vellykket at vi ville prøve med bestselgeren, sier han.

Hamar VS. Lillehammer

Han er spent på mottakelsen.

Det er også mannen som skapte den legendariske julebrusen: Bjørn Nygaard fra Hamar.

Fra tidligere artikler om «Hamar-julebrusen» – for et par år siden var det bruskrig mellom Hamar og Lillehammer – vet vi at saker om julebrusen engasjerer

Lillehammer-avisa GD stilte følgende spørsmål i fjor: «Har Hamar kuppet julebrusen?» Folk i Lillehammer var angivelig sjokkert over at folk Hamar Lillehammer Julebrus på Hamar ble solgt som Hamar Julebrus.

HA fulgte opp med en artikkel om blant annet pensjonert bryggeriarbeider Bjørn Nygaard.

Julebrusens far

HA har flere ganger hatt artikler der Nygaard forteller om hvordan han på begynnelsen av 70-tallet kom fram til brusen som ble Hamar Bryggeris julebrus – og dermed «Hamar-julebrus».

I fjorårets artikkel ble det slått fast at Lillehammer-navnet kom med på etiketten etter at bryggeriene i Hamar og Lillehammer ble slått sammen.

Om et par uker kan kundene selv prøve den sukkerfrie varianten som kommer på markedet.

– Hvordan tør dere tukle med Hamar-originalen, Bruusgaard?

– Ved å lage en sukkerfri variant kan enda flere få smake den populære julebrusen – også de som tenker på kaloriene, sier Ringnes-talsmannen og legger til:

– Vi tukler ikke med originalen. Det tør vi ikke.....

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.