Flatha (45) er i dag lensmann i Solør.

Flatha etterfølger Ringsakers kjente lensmann, Terje Krogstad, som begynner i en ledende stilling i Innlandet Politidistrikt.

Flatha gleder seg til å ta fatt i Ringsaker.

- Ja, det blir spennende med nye utfordringer. Jeg har jobbet i Ringsaker tidligere, men det begynner å bli noen år siden, sier Flatha.

I dag er han lensmann i Solør sør i Hedmark. Å bli lensmann i Ringsaker innebærer en dobbelt så stor befolkning og dobbelt så mange ansatte som han leder i dag.

- Hva tenker du om å etterfølge Terje Krogstad, som har vært en synlig og profilert lensmann?

- Terje har gjort en kjempejobb. Jeg håper å kunne utvikle kontoret videre, sier Flatha, som starter opp i Ringsaker mest trolig i august/september.

- Hva er du opptatt av som lensmann og politi?

- Jeg er opptatt av at ting må fungere godt sammen. Ringsaker er gode på forebygging av kriminalitet i dag allerede. Det er et område jeg vil ha stort fokus på, sier Flatha.

Den nye Ringsaker-lensmannen er bosatt i Løten kommune, og der er han innvalgt i kommunestyret for Arbeiderpartiet. Han ser ingen konflikt i å sitte som folkevalgt i en annen kommune enn han skal være lensmann i, og fortsetter i dette vervet. Flatha har på spørsmål fra nominasjonskomiteen i Løten Arbeiderparti takket ja til gjenvalg for en plass på kommunestyrelista.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.