- Jeg vet ikke hvordan de driver, men det er innlysende at jeg har mer utgifter per kilo enn de.

Det sier Peter Torp til HA.

Jorbærveteranen sier at han betaler sine plukkere 118 kroner per time, pluss feriepenger. Det betyr at det fort koster om lag 15 kroner kroner bare å få plukket én kilo bær. Planting kommer i tillegg.

- I år har prisene vært gode. Bama betaler om lag 30 kroner for kurven - inkludert lokk. Litt mer enn halvparten av bærene våre går imidlertid til industrien. Gartherhallen betaler mindre per kilo for Polka-bær til syltetøy enn Bama og forbrukerne betaler for Korona. Vi selger mer og mer her på gården. Og betaling via Vipps er vanligst, sier han og legger til:

- De fleste av de 25 plukkerne våre er fra Vietnam. De bor stort sett hos egen familie på Hedmarken. Vi håper de kommer tilbake.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.