Det var i går, onsdag HA skrev om Ringsaker røde kors som ønsker at kommunen setter av én time i uka hvor kun kvinner har adgang i svømmehallen i Moelv.

Her kan du lese hele saken og hva Røde kors svarte på kritikken fra stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp).

Hensikten er at de ønsker å arrangere svømmekurs. Dette er i første rekke rettet inn mot innvandrerkvinner, men også etniske norske kan delta.

Tor André Johnsen reagerte kraftig på dette og mente Røde kors med slike forslag ødela for integreringen ved at man tilpasset seg skikker man ikke ønsker seg i Norge.

Han truet også med å trekke seg som økonmisk bidragsyter for Røde Kors fordi han mente organisasjonen var alt for politisk.

Radio-debatt

I dag torsdag møtte Johnsen Ingvar Midthun som er daglig leder for Hedmark Røde Kors, til debatt på NRK Hedmark og Opplands ettermiddagssending.

Johnsen gjentok da sine argumenter overfor Midthun, mens Røde Kors-lederen på sin side mente det motsatte av Johnsen: At slike aktiviteter bidrar til økt integrering.

- Vi opplever nok at Johnsen er litt urimelig i sin kritikk, sa Midthun i debatten.

- Første steget mot integrering

Til HA utdyper han seg på denne måten:

- Tor Andre Johnsen mener dette er en seperasjon.  Det er helt feil. Dette er en arena hvor innvandrerkvinner får møte norske kvinner som er frivillige i Røde Kors og dette er på ingen måte en unormal måte å etablere kontakt på. Vi i Røde Kors mener dette er første steget på veg til integrering. Det viktigste konkrete med dette tiltaket i Moelv er å lære grunnleggende ferdigheter, lære seg å svømme. Det vil også gjøre dem til bedre veiledere for sine barn. Det langsiktige målet er at de etterhvert blir trygge nok og at det blir naturlig for dem å bade sammen med andre slik vi er vant med i Norge. Vi har akkurat det samme målet som Johnsen, men er helt uenige om hvordan vi når det målet.

Selv om de er uenige, satte Midthun seg ned torsdag morgen og forfattet en mail til Johnsen hvor han blant annet inviterte ham til besøk hos Røde Kors hvor hensikten er å forklare ham og vise ham hvordan organisasjonen jobber med integreringen av nye landsmenn og kvinner.

Etter debatten på radioen sier Johnsen til HA at han vil møte Røde Kors. Han påpeker dog at han ikke har skiftet syn i saken. Ham er fortsatt klar på at han mener grepet til Røde Kors gjør integreringsarbeidet vanskeligere.

- Jeg sier som det over 2.000 år gamle ordtaket fra romertiden: When in Rome, do as the romans do. Du skal med andre ord ta skikken dit du kommer, sier Johnsen.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.