"Jeg la onsdag ut en statuspost fra Ap sin valgvake i Oslo, hvor NRK intervjuer leder av Grorud AUF, Anjuan Kathir.
Saken tok helt av, med ufine kommentarer, hets og hatretorikk. Det tar jeg avstand fra. Det ønsker jeg ikke å bidra til, så jeg slettet saken. Som stortingsrepresentant har jeg et særlig ansvar for at unge ønsker å engasjere seg politisk. Følgelig beklager jeg at jeg delte saken fra 
24avisen.com og at det har bidradd til at Anjuan Kathir ble hånet etter et tv-intervju", har han lagt ut på Facebook.

Han har også skrevet den samme uttalelsen i en mail til HA.

HA har forsøkt å komme i kontakt med Johnsen for å stille ham flere spørsmål rundt hans beklagelse, men han tar ikke telefonen.

Blant annet hvorfor han skriver at "saken tok helt av med ufine kommentarer, hets og hatretorikk. Det tar jeg avstand fra. Det ønsker jeg ikke å bidra til, så jeg slettet saken".

I den aktuelle posten som Johnsen nå har slettet, var det nemlig svært får som kom med hatytringer mot 17-åringen. Det de aller fleste gjorde, var å ta til motmæle mot Johnsen.

Vi ønsker også å stille ham spørsmål om hvorfor han i det hele tatt la ut lenken. Hva hans hensikt var.

Det var onsdag, to dager etter stortingsvalget at Johnsen delte en artikkel fra det innvandringsfiendtlige nettstedet 24avisen.com som hang ut 17-åringen

Johnsen poster lenken og legger selv til følgende tekst: «Hææ? Seriøst? Er det 1. april, eller er det slike folk Ap satser på framover?»

Gutten det handler om er 17 år gamle Anjuan Kathir fra Oslo som ble intervjuet direkte på NRK på valgnatta. Den mørkhudede gutten, som sikkert var nervøs når han blir intervjuet gjør eller sier ikke noe annerledes enn hva man kan forvente at 17-åringer gjør i en sånn setting.

I «artikkelen» fra 24 avisen blir det imidlertid tegnet et lite flatterende bilde.

Og i kommentarfeltet flyter det over med hets og rasistiske kommentarer mot AUF og mot 17-åringen.

«Enda en svart klovn», skriver en.

«Bytt ut alle de hjernedøde innvandrerne dere har i posisjon», skriver en annen.

«De er snaille i AUF som jubler for dem som ramler ned fra trærne», skriver en tredje.

Og slik fortsetter det.

OMSTRIDT NETTSTED

24avisen er et nettsted som konsekvent skriver innvandringsfiendtlige og/eller artikler som setter den politiske venstresiden og ofte media i et dårlig lys. Det er ikke en avis som har en redaktør og i kommentarfeltene er det åpenbar rasisme. Nettavisen Filter skrev nylig en reportasje om såkalte Fake News-sider i Norge og da var dette nettstedet et av dem som kom inn under denne kategorien. De har ingen synlige redaktører og kun en anonym epostkonto for å ta kontakt.

HA har forsøkt å komme i kontakt med nettstedet uten hell.

17-åringen selv var lei seg etter det som skjedde og Johnsen fikk massive reaksjoner mot seg. Både fra høytstående politikere som Erna Solberg, Arbeiderpartiets partisekretær og AUF.

HA kommer tilbake med mer.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00