Administrerende direktør Grethe Olsbye i Sirkula stilte onsdag i formannskapet for å orientere om situasjonen etter Arbeidstilsynets knusende rapport og gjentatte brudd på arbeidsmiljøloven i Reno Norden, som henter husholdningsavfall på Hedmarken.

Plan B

Ved siden av den alvorlige rapporten fra Arbeidstilsynet, er det kjent at økonomien i Reno Norden er anstrengt.

Olsbye måtte i formannskapet svare på om Sirkula har en plan B dersom Reno Norden går konkurs. Det bekreftet hun.

– Vi jobber med å sikre at vi har en løpende tjeneste uansett hva som skjer. Vi tåler ikke en dag med opphold i tjenesten, sa Olsbye.

Mer under kontroll

Den store overtidsbruken hos Reno Norden er i ferd med å komme under kontroll, og sist uke var det kun meldt om 0,37 avvik. Den største bekymringen nå er økonomien til selskapet.

– Hvis ikke økonomien hadde vært tema, er jeg rimelig sikker på at de hadde kommet i mål med tjenesten og timebruken, sa Olsbye.

Reno Norden har kontrakt om avfallshåndtering med 140 norske kommuner.

Det siste året har de tatt store tap på kontrakter, og hentet kapital gjennom emisjoner i et forsøk på å få selskapet på riktig kjøl.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.