20-åringen er tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år etter det som skjedde med jenta.

Torsdag fikk tingretten se to videoer fra september 2013. Der er den seksuelle omgangen med jenta filmet, og det skjedde uten at hun visste om det. Hun var da bare 13 år gammel.

– Jeg opplever dette som mer enn bare masing fra en tenåringsgutt. Dette grenser til forsøk på voldtekt, sier jentas bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen til HA etter å ha sett filmen for første gang i retten.

GA ETTER

Jenta selv forteller at det ikke gikk så lenge fra hun hadde blitt kjent med gutten før han begynte å mase om bilder og film av henne.

– Det hadde jeg ikke så veldig lyst til, for man vet aldri hvor slike ting ender opp, forteller hun.

– Men til slutt ble det enklere å gi etter for maset og sende han bilder.

Hun sier gutten hjalp henne i en vanskelig periode, og at hun så på ham som en god venn av den grunn.

– Han roste kroppen min, det ga selvtilliten min en boost på en måte.

Etter kort tid utviklet det seg til at gutten tok initiativ til seksuell omgang.

– Jeg hadde ikke noe lyst til det. Men til slutt tenkte jeg at la gå, så har jeg han som en venn i det minste.

Det som så skjedde mellom de to er de handlingene som har endt opp med tiltale for seksuell omgang med barn under 14 år i tiltalen.

– Jeg føler meg utnyttet og brukt, sier jenta, som sliter på skolen.

– Det er flaut, jeg skammer meg. Jeg lurer på hvordan jeg kunne ende opp her, sier jenta og sikter til at hun nå sitter i vitneboksen som offer i en alvorlig overgrepssak.

– BURDE RESPEKTERT HENNE

Rettssaken er lagt opp slik at den tiltalte 20-åringen skal forklare seg om hvert enkelt overgrep etter hver enkelt jente.

Etter å ha hørt den første jenta sier han dette:

– Jeg blir overrasket og veldig lei meg over at det har gått sånn innpå henne.

Han bekrefter at han nok var masete.

– Jeg burde respektert henne mer, slik hun respekterte meg. Jeg tror hun følte et press. Men jeg forsto ikke det da.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.