Dette skriver NTB fredag - etter at politiet sendte en pressemelding om saken.

Politiet kommer til å be om at mannen blir fengslet i tolv uker.

– Han samtykker ikke til videre fengsling, og han nekter fortsatt straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Ida Andenæs, ifølge NTB til NRK.

En løslatelse av mannen før rettssaken vil etter påtalemyndighetens syn være egnet til å støte den allmenne rettsfølelsen, opplyser Innlandet politidistrikt.

Politiet har ingen ytterligere kommentarer til dette før etter at kjennelsen er klar, skriver de i en pressemelding fredag.

Janne Jemtland (36) ble 13. januar funnet død på elvebunnen i Glomma i Våler kommune i Hedmark. Hun ble sist sett 29. desember og ble meldt savnet 30. desember.

Nekter straffskyld

Ektemannen ble pågrepet og siktet for drap 12. januar. Han har hele tiden nektet straffskyld for forsettlig drap.

Fram til nå har han samtykket til å sitte fengslet, bortsett fra forrige gang da han bare samtykket til fire uker, men ble fengslet i åtte. Denne gangen vil han imidlertid begjære seg løslatt.

Hvorfor han stiller seg annerledes til fengsling nå, ønsker ikke Andenæs å kommentere. Hun sier at det er en stund siden sist han ble avhørt, men at etterforskningen pågår fortsatt.

Møter ikke

Selv om den drapssiktede mannen vil begjære seg løslatt, kommer han ikke til å møte opp i Hedmarken tingrett mandag. Fengslingsspørsmålet vil bli behandlet som en kontorforretning, det vil si at ingen av partene møter, men at dommeren behandler saken alene.

– Han har samtykket til at saken behandles som kontorforretning, selv om han motsetter seg videre fengsling og ikke møter i retten, sier Andenæs.

Den drapssiktede 47-åringen har hittil sittet fengslet i tolv uker.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.