For elgkua lar seg ikke skremme så lett. Olaf Tørudbakken i viltnemnda sier til HA at elgkua og kalvene er i ferd med å bli et problem i boligområdene rundt Mørkved skole.

– Elgene holder til i frukthagene – særlig langs Østgårdsvegen og Kongelholgutua. Det er umulig å avlive dem i tettbygd strøk. Derimot har vi tre ganger greid å jage dyrene over Furnesvegen og opp i skogen ved Tørudbakken. To ganger har vi vært nær ved «ta dem ut», sier Tørudbakken.

Lar seg ikke skremme

Med elgene lar seg ikke skremme. Etter å ha blitt jagd til skogs kommer skogens konger ned i villabebyggelsen igjen.

– Det er også en risiko med å jage dem gjennom tettbygd strøk. I verste fall kan elgene løpe ned folk. Vi må være veldig forsiktige, sier Tørudbakken.

Elgkua og de to kalvene forsyner seg av nedfallsfrukt og spiser alt fra frukttrær til prydbusker. Elgene på bildet befinner seg i hagen til HAs nyhetsredaktør. Dyrene er rolige og lar seg verken stresse av hunder eller mennesker. Ofte kan de bli liggende rolig i flere timer.

Ikke å spøke med

– De tre elgene er blitt tamme og vant til mennesker, men er likevel ikke å spøke med. Ikke jag dem og ikke kast ting mot dem. La dem være i fred, råder Tørudbakken, som sammen med viltutvalgets medlemmer gjenopptar jakten på de tre «huselgene» etter nyttår.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.