Småsteinen spretter til side, ut fra klemmen mellom hjulene og asfalten. De er medgjørlige i dag. Men litt for mange, og jeg må skifte spor. En bilist tuter. Og vinker iherdig – overraskende entusiastisk over at jeg opptar ytterkanten av veibanen. Jeg nikker og beklager.

Inn på gangfeltet igjen. En syklist skvetter i påsyn av meg, og vingler seg så langt ut mot grøftekanten som mulig. Jeg sklir til andre siden, og vi passerer hverandre med vel tre meters klaring. Imidlertid ikke nok til å avvæpne situasjonen for syklisten, som hopper av sykkelen. Jeg bikker på hatten, og beklager.

En herremann med rullator. Dette må vel gå bedre, vi er jo tross alt begge to på hjul. Rullekolleger. – Hei, kamerat! sier jeg i mitt stille sinn, og smiler idet vi ruller forbi hverandre. Smilet gjengjeldes, men med tydelig forbauselse. Slike medhjulister var han nok ikke vant med å treffe.

Et kjærestepar ute på gåtur. De sakker ned, og skjelner til siden. Hun tar fatt i hånden hans, og han tar et modig steg ut i gangstien. Som en ridder klar for å beskytte sin prinsesse mot den innkommende trusselen. Min stilling som frilanser får et øyeblikks historisk sus over seg. Heller enn lansen, stikker jeg ut håndflaten for å signalisere mine fredelige intensjoner.

Lyden av at jeg nærmer meg skremmer nok en fotgjenger. Igjen løfter jeg hatten og ber om tilgivelse. Om bare folk kunne forstå. Jeg er ikke farlig. Jeg skal ikke skade deg, altså, selv om jeg står på et rullebrett.

En maur mister foten. Jeg spiser mine ord. De eneste som faktisk har noe å frykte i mitt nærvær er de små skapningene som drister seg til å krysse gangstien idet jeg passerer.

Om forlatelse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.