Statsadvokaten har tiltalt en 18 år gammel gutt fra Ringsaker for å ha hatt og lastet opp bilder og filmer av seksuelle overgrep mot barn. Det dreier seg om et veldig lite antall, det er ikke gjort noe stort beslag i saken.

Men historien om hvordan gutten havnet i politiets søkelys er interessant.

FRA USA

Saken startet nemlig i USA.

Organisasjonen National Center for Missing av Exploited Children (NCMEC) jobber med i flere retninger for å hjelpe barn.

Ett av deres satsingsområder er å hjelpe barn som har vært utsatt for seksuelle overgrep, og som har fått bilder av dette delt på det mørke nettet.

NCMEC følger med på- og sporer opp så mye de kan om hvem som har og deler denne typen materiale. Og det var i den jakten at de havnet hos en 18-åring fra Ringsaker.

TIL KRIPOS

Politiadvokat André Lillehovde van der Eynden opplyser til HA at det var NCMEC som gikk til norsk politi i denne saken.

Den ideelle organisasjonen har som arbeidsmetode at de varsler politiet i alle land der de sporer opp folk som deler overgrepsmateriale.

Det var slik saken kom til Kripos, og videre til politiet i Ringsaker. En etterforsker fra Kripos kommer til Hamar for å forklare mer rundt sporingen når saken kommer for retten.

Saken er ikke en del av den pågående Dark room-etterforskingen som har ført til at sju andre menn – flere av dem fra Hedmarken – er siktet i Innlandet politidistrikt nå.

DROPBOX

Gutten er tiltalt for å ha lastet opp to overgrepsfilmer på nettskytjenesten Dropbox i mars i fjor.

Videre er han tiltalt for å ha hatt fire bilder og åtte filmer av barn i seksuelle situasjoner, eller seksuelle overgrep mot barn.

I mengde er dette en av de «minst alvorlige» sakene som politiet på Hedmarken har hatt, men måten materialet kom for dagen på er spesiell.

Saken skal opp for tingretten i midten av januar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.