Politimesteren, lensmannen og Ringsaker kommune har alle jobbet for å beholde kameraovervåkingen etter at Datatilsynet i oktober i fjor ba politiet avslutte overvåkingen.

I Brumunddal er det seks kameraer som overvåker sentrum.

MEDHOLD I PERSONVERNNEMNDA

Tirsdag fikk Innlandet politidistrikt medhold i Personvernnemnda om fortsatt kameraovervåking.

Personvernnemnda mener at fordelene for politiet er større enn ulempene for personene som blir overvåket i sentrum.

- Dette har vi jobbet lenge for, og denne avgjørelsen er av stor betydning for innbyggerne i Brumunddal, sier lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad.

DØGNOVERVÅKING

De seks kameratene i Brumunddal gjør opptak hele døgnet.

Politiet opplyser selv at opptakene blir brukt forebyggende og bidrar til uønskede situasjoner og kriminelle handlinger.

Lensmann Terje Krogstad uttalte til HA i desember i fjor at kameraene da hadde bidratt til å ta 21 lovbrytere i Brumunddal sentrum.

Blant annet var to voldsepisoder oppklart takket være kameraene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.