Innleveringsmodulen PGSA sviktet da 10.-klassingene i Hedmark skulle levere inn eksamen fredag ettermiddag. Systemet var oppe igjen etter en halvtime.

– Ja, det ble litt panisk her et øyeblikk. Nå jobber vi på spreng for å få levert inn oppgavene, sier Ingar Kristiansen, inspektør ved Trysil ungdomsskole, til NTB.

Han forteller at elevene i stedet for leverte inn oppgavene på minnepinner, som skolens ledelse nå leverer inn manuelt.

Ifølge inspektøren var det lignende problemer med PGSA i hele fylket.

Ved Ajer ungdomsskole i Hamar fortelle rektor Tom Zachariassen at det var en kort periode hvor de ikke fikk levert besvarelsene, som skyldtes overbelastning i systemet.

– Noen måtte vente 10 til 15 minutter på å få levert. Da gikk det greit, og alle våre elever fikk levert som normalt, og vi slapp å ta ut besvarelsene på minnepinne og levere senere, opplyser Zachariassen.

Han opplevde situasjonen som udramatisk og under kontroll.

På Børstad ungdomsskole opplevde de også problemer. Der var det sju besvarelser som måtte lastes opp på minnepinne for deretter å bli levert manuelt.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.