Før i tiden kjørte folk bil på isen og det var travløp utenfor Gillundstranda i gamle dager. Dessuten skar hestefolket is som ble kjørt ut til folk som matavkjøling.

– Vi tror det er renset Hias-vann som renner sørover. Isen legger seg ikke ved land. Litt lenger ute er det is, men dit kommer man ikke. Dette er nok helt naturlig ettersom vannet ikke er avkjølt nok, sier Åge, som stortrives i Stange vestbygd.

Han har fulgt med i HA om advarslene mot å gå på mjøsisen. I dag er det for så vidt ikke noe problem på Gillundstranda, men en kombinasjon av tynt islag og nysnø, kan gjøre at folk henledes til å tro at isen er sikker, slik det kan virke på isdekket utenfor Helgøya.

– Det er all grunn til å be folk være forsiktige. I dag ser vi vannstrømmen, sier Åge Johansen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.