I høst fikk alle elever ved Hamar kommunes tre ungdomsskoler nettbrett til bruk i undervisningen.

I forbindelse med en oppdatering av nettbrettene natt til onsdag, ble brettene nullstilt. Det førte til at materiale som lå på apper som ikke var lagret i skyen, ble slettet.

Mistet informasjon

Assisterende rektor Ole Jørgen Holck ved Børstad ungdomsskole forteller at elever hos dem mistet materiale som kun var lagret lokalt på det enkelte nettbrett.

Elever mistet dermed framlegg, innspilte filmer eller lydfiler eller notater.

– Vi finner gode løsninger sammen med elevene for hvordan dette skal håndteres i forhold til framlegg, sier Holck.

Ferdig med tentamen

Elevene ved Ajer ungdomsskole ble også rammet av feilen.

– Konsekvensene for vår del, ble ikke så store, siden de siste store arbeidene før jul stort sett er gjort unna. Det er frustrerende å miste materiale, men samtidig en påminning til skolen om å være bevisst på hvordan apper lagrer, og hvilke som lagrer automatisk i skyen og ikke, sier rektor ved Ajer Tom Zachariassen.

Ser på rutiner

Daglig leder Edvard Lysne i Hedmark IKT forteller at en underleverandør foretok en oppgradering av nettbrettene natt til onsdag.

I den forbindelse skjedde det en feil, slik at elevene mistet sine tilganger til nettbrettene og fjernet applikasjoner fra brettene.

– Oppdateringen ble stoppet og reversert onsdag morgen, og skolene ble varslet, opplyser Edvard Lysne, daglig leder i Hedmark IKT.

Underleverandøren deltok i møter onsdag.

– Vi hadde også møte med rektorene ved ungdomsskolene, og vil nå sørge for å etablere gode rutiner for lagring av materiale på nettbrettene, og om vi kan legge inn mekanismer som gjør at slike hendelser ikke skjer. Både vi og vår underleverandør tar episoden på stort alvor, sier Lysne.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.