Torsdag ettermiddag starter årets VM med åpningskamp mellom Russland og Saudi-Arabia.

I forkant av det ønsker arenavert Kristoffer Berg velkommen til VM-kickoff med fotball- kahoot! på Ynglingen.

De har også invitert noen spesielle gjester, men hvem det er forblir en hemmelighet til selve dagen.

Frivillige verter

Kristoffer er en av 10–15 som har tatt på seg å være arenavert under visningen av de fleste og antatt beste VM-kampene den nærmeste måneden.

Ynglingen har storskjerm og lisens. Den første gangen de viste mesterskapskamper var under EM for to år siden, og det trakk bra med folk. Nå håper de å gjenta suksessen.

– Vi vil lage et samlingssted i forbindelse med VM, og se kampene sammen. Det er morsommere å se kamp sammen med noen, og dette er et bra sted å få nye venner, sier Daniel Kapelrud, som også skal være arenavert.

Dele lidenskapen

Hans Martin Vilberg, daglig leder i Hamar KFUK/KFUM, forteller at fotball på Ynglingen er hans hjertebarn.

Han ivrer etter å skape et fellesskap og dele lidenskapen for fotball. For unge under 18 år er det ikke mange steder i Hamar de kan gå for å se fotball.

Tilbudet er helt rusfritt, men det blir en liten kiosk med drikke og snacks. Og ikke vær redd for å ta med mindre fotballinteresserte venner eller småsøsken, for på Ynglingen har de også andre aktiviteter å spe på med.

Hvem heier de på?

Men når det virkelig nærmer seg VM og lange fotballkvelder, hvem er deres favoritter til å vinne?

– Tyskland, sier Kristoffer.

– Belgia, mener Eirik Røraas, også han arenavert.

– Belgia, tror Lene Jevnesveen.

– Jeg heier på England, men tror ikke de vinner. Det hadde vært artig om Argentina vant med Messi, sier Vilberg.

Skal vise 38 kamper

Ynglingen har som sagt lisens til å vise kampene, men det er innenfor en medlemsbasert forening, slik at fotballinteresserte må tegne et årsmedlemskap til 200 kroner.

Da kan de til gjengjeld se alle de rundt 40 kampene som Ynglingen planlegger å vise.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.