Nærstasjonen i Løten har aldri vært noe typisk ungdomssted.

– Den trenden vil jeg prøve å snu, sier stasjonsdriver Gerd Sletmoen.

Nå inviterer hun ungdom i alderen 12 til 17 år til quizkveld én gang i måneden. Første dato er onsdag 4. oktober. Da håper Sletmoen å fylle stasjonen med ungdommer som vil bryne seg på quizmaster Anne Kalfoss’ mer eller mindre intrikate spørsmål innen alt fra geografi og sport til musikk og vanlig allmennkunnskap.

VIL HA UNGDOM INN I VARMEN

Quizkvelder for voksne er superpopulært, og bare i Løten finnes sånne tilbud flere steder. På Nærstasjonen har de quizkveld for voksne én gang i måneden.

– Da er det fullt hus hver gang. Nå skal vi prøve å få til det samme for ungdom én gang i måneden. Vi håper med dette å gi ungdommene et nytt tilbud og et sted å være, samtidig som de kommer over terskelen til Nærstasjonen, sier Sletmoen.

Nærstasjonen er alene om prosjektet. Sletmoen har delt ut flyere, vært i kontakt med ungdomsskolen og hengt opp plakater for å markedsføre quiztilbudet.

Til quizkvelden kan ungdom melde på lag med fra to til seks personer. Det vil bli to runder med spørsmål, 10–15 spørsmål i hver runde.

– Det skal være gratis å delta på quizen. Vi skal lage en ungdomsmeny med litt kaker og mat, men det er ingen kjøpeplikt. Det viktigste er at de kommer over terskelen til Nærstasjonen og synes de har det hyggelig her, sier Sletmoen.

STRIKKEKAFÉ OG KONSERTER

Sivert Brenne Hagen (13) er i målgruppa for quizkvelden. Om han skal delta selv, er han usikker på, men han sier han synes det høres ut som et bra tiltak.

– Hvordan tror du oppmøtet blir på en sånn kveld?

– Det kommer an på reklamen. Hvis det er én som får lyst, kan han få med seg ganske mange, sier 13-åringen.

Onsdag 4. oktober er første og foreløpig eneste planlagte dato med ungdomsquiz.

På Nærstasjonen skjer det flere ting utover høsten. Det er strikkekafé annenhver torsdag (neste dato er 12. oktober), quiz for voksne en gang i måneden (2. november er neste) og 21. oktober er det konsert med kulturskolen, noe de har på nærstasjonen innimellom.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.