• VANT FRAM: Karl Havik. FOTO: Anette Løberg

- Jeg har akkurat fått dommen som er klar, tydelig og enstemmig. Nå håper jeg på ro i selskapet slik at vi kan jobbe videre og utvikle vårt kvalitetsvann etter flere år med rettssaker.

Det sier Karl K. Havik til HA torsdag ettermiddag, og legger til:

- Disse sakene har skadet selskapet. Hvor store skader det er snakk om vet jeg ennå ikke.

Torsdag mottok han dommen der selskapet han leder, Norwegische Kildevann Incs, vant fram i Eidsivating lagmannsrett.

Les også: Motparten vant i tingretten

Anført av advokat Kjetil Schonhowd fra Advokatkontoret Thallaug på Lillehammer anket Havik den knusende dommen fra tingretten.

Motpart var Finn Motrøen (56) fra Tynset og hans bror Per K. Motrøen fra Hamar/Tynset (61) gjennom hans selskap PKKM AS.

RETTSSAK NUMMER SEKS

Saken i lagmannsretten var den sjette der striden om rettigheten kildevann fra Folldal står sentralt.

Denne siste rettssaken dreide seg kort sagt om hvem som eier Brumunddals-selskapet Norsk  Kildevann AS.
Lagmannsretten "tilkjenner" eierskapet til Havik og hans partnere.

Lagmannsretten idømmer også  PKKM AS og Motrøen solidarisk å betale Norwegische Kildevann Incs saksomkostninger på 190.000 kroner fra tingretten.

I tillegg må PKKM AS og Motrøen solidarisk betale 300.000 kroner for motpartens saksomkostninger fra lagmnannsretten.

OMFATTENDE VANNSAKER

Brødrene Motrøen kjempet sammen for eierskap til vannselskapet. I retten var de anført av Hamar-advokat Hans Bogsti fra Advokatfirmaet Johnsrud & Co.

Før seieren i tingretten hadde brødrene både vunnet, tapt og medvirket til forlik i andre rettssaker med stort sett samme parter.

Norsk Kildevann skulle produsere kildevann fra en vannkilde i Folldal. Planene var meget store.

Under behandlingen i retten kom det fram at det var snakk om salg for flere hundre millioner kroner.

Forretningspartnere fra en rekke land var involvert.

FIKK DOMMEN VIA HA

Foranledningen for saken var at da Norsk Kildevann var på veg mot skifteretten i 2008 ble selskapet - ifølge blant annet gründer Karl Kristian Havik og selskapets styreleder - solgt til Norwegische Kildevann Inc i USA.

Brødrene Motrøen mente at overtakelsen av selskapet ikke var riktig gjort og dermed ugyldig. Det fikk de tingrettens medhold. Dommen fra Nord-Østerdal Tingrett, som kjørte saken i Elverum siden det var mest hensiktmessig for partene, er tydelig på at avtalene om aksjebytte mellom Norwegische Kildevann Inc. og Per K. Motrøen-selskapet PKKM AS og Finn Motrøen er ugyldige. Dommen slår fast at PKKM eier 559.248 av 3,8 millioner aksjer i Norsk Kildevann AS og at Finn Motrøen eier 176.772 av aksjene.

Nå har lagmannsretten altså kommet til motsatt resultat. Per K. Motrøen, som nå bor på Kanariøyene, var ikke kjent med dommen fra lagmannsretten da HA ringte torsdag ettermiddag. Han kunne følgelig ikke si noe om hvorvidt saken blir forsøkt anket eller ikke. Han sier det også slik: - Jeg er skuffet, men på den annen side skal det bli godt å endelig bli ferdig med denne saken. Kanskje.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.