• STEMNING: Bilde fra pepperkakeutstillingen for to år siden. Foto: Trond Lillebo

Det er lov å være stolt av byen sin, mener sentrumsleder Anne Dobloug og kulturhusprodusent Mocci Ryen. Tradisjonen med pepperkakeutstilling i Hamar går nå inn i sitt fjerde år.

– Nå får alle hamarsinger muligheten til å vise fram kreativiteten sin, sier Dobloug.

Arrangementet er et samarbeid mellom Hamar Sentrum AS og Hamar kulturhus. I år som i fjor får utstillingen plass inne i foajeen i kulturhuset.

Lørdag 2. desember åpnes utstillingen med kåring av de mest kreative innslagene. Her vil det gjøres forskjell på barnehagekategorien, skolekategorien og de øvrige innslagene. Eller, som Dobloug kaller det:

 – En åpen klasse.

barnehager og skoler

Mocci Ryen forteller at det akkurat nå sendes ut invitasjoner til byens skoler og barnehager, og at de som har lyst kan melde seg på senest 24. november.

– Vi oppfordrer alle som har lyst til å delta. Tidligere år har vi hatt kreative innslag fra pepperkakeentusiaster i alderen 3-77 år, sier Dobloug.

Årets tema er altså stolthet rundt Hamar by.

– Ser dere for dere pepperkakeutgaver av Briskeby stadion og andre landemerker?

– Vi håper i alle fall på å få se mange kreative ideer. Det er bare å bidra, sier Ryen.

Juryen som skal kåre årets mest kreative pepperkakehus vil bestå av representanter fra sentrumsdriften og kulturhuset.

– I tillegg vil det være med en ivrig kjenner av pepperkaker, forteller Ryen hemmelighetsfullt.

Interesserte kan melde seg på kulturhusets nettsider.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.