Etter lang tid med stillstand er det omsider ny aktivitet på den store tomta rett øst for E6-avkjøringen til Tangen. Planen er å bygge en stor handelspark, nærmest som en mindre variant av Rudshøgda.

I mai ble det presentert storstilte planer om å bygge en 1.000 kvadratmeter stor dagligvareforretning med søndagsåpen butikk og kafé/bakeri, Burger King, Circle K-bensinstasjon og Tangen dyrepark som nærmeste naboer.

Coop Innlandet er den største og viktigste utbyggeren og pådriveren bak prosjektet.

– Innlandsporten fanger opp den sterkt økende hytteturismen i regionen, i tillegg til at befolkningen sør i Stange får handle, sa Coop Innlandet-direktør Olav Rønningen til HA i mai.

Pol-avgjørelse i november

Også Vinmonopolet er med i planene. I november skal det avgjøres om selskapet vil etablere et nytt «hyttepol» på Tangen. Kommunen har allerede gitt tillatelse til å opprette et tredje polutsalg i Stange, så alt ligger til rette for en filial tilpasset hytteturister og andre forbipasserende.

På sikt ønsker Innlandsporten Eiendom også å utvikle handelssenteret med et bredt utvalg butikker rettet mot sport og fritid, møbler og interiør, så vel som planter, verktøy- og utstyrsbutikker. Det vil også tilbys lokaler til annen næringsvirksomhet som kontorer og bedrifter innen lettindustri og logistikk.

Så smått i gang

Mandag ettermiddag var HA innom byggetomta for å se om det var noen framdrift. Synet som møtte oss var oppløftende. Gravemaskiner og hjullastere er allerede i gang med å rydde vekk stein og grus fra området hvor de første forretningene og arbeidsplassene skal være på plass allerede i løpet av 2017.

Styreleder i Innlandsporten Jan Erik Lillejordet sier man venter på den siste finansieringen før man kan starte byggingen for fullt.

– 19. oktober skal banken ha møte om finansieringen. Etter det kan jeg si mer om den videre framdriften. Jeg håper og tror at alt skal gå i orden når vi nå er i ferd med å avslutte siste runde av finansieringen, sier han.

Lillejordet sier prosjektet vil være i rute dersom finansieringen går i boks. Det vil i så fall være en stor seier for utbyggerne, som helt siden 2003 har forsøkt å få på plass en handelspark. Etter årevis med forsinkelser tyder nå det meste på at Innlandsporten omsider kan bli en realitet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00