Etter lang tid med stillstand er det omsider ny aktivitet på den store tomta rett øst for E6-avkjøringen til Tangen. Planen er å bygge en stor handelspark, nærmest som en mindre variant av Rudshøgda.

I mai ble det presentert storstilte planer om å bygge en 1.000 kvadratmeter stor dagligvareforretning med søndagsåpen butikk og kafé/bakeri, Burger King, Circle K-bensinstasjon og Tangen dyrepark som nærmeste naboer.

Coop Innlandet er den største og viktigste utbyggeren og pådriveren bak prosjektet.

– Innlandsporten fanger opp den sterkt økende hytteturismen i regionen, i tillegg til at befolkningen sør i Stange får handle, sa Coop Innlandet-direktør Olav Rønningen til HA i mai.

Pol-avgjørelse i november

Også Vinmonopolet er med i planene. I november skal det avgjøres om selskapet vil etablere et nytt «hyttepol» på Tangen. Kommunen har allerede gitt tillatelse til å opprette et tredje polutsalg i Stange, så alt ligger til rette for en filial tilpasset hytteturister og andre forbipasserende.

På sikt ønsker Innlandsporten Eiendom også å utvikle handelssenteret med et bredt utvalg butikker rettet mot sport og fritid, møbler og interiør, så vel som planter, verktøy- og utstyrsbutikker. Det vil også tilbys lokaler til annen næringsvirksomhet som kontorer og bedrifter innen lettindustri og logistikk.

Så smått i gang

Mandag ettermiddag var HA innom byggetomta for å se om det var noen framdrift. Synet som møtte oss var oppløftende. Gravemaskiner og hjullastere er allerede i gang med å rydde vekk stein og grus fra området hvor de første forretningene og arbeidsplassene skal være på plass allerede i løpet av 2017.

Styreleder i Innlandsporten Jan Erik Lillejordet sier man venter på den siste finansieringen før man kan starte byggingen for fullt.

– 19. oktober skal banken ha møte om finansieringen. Etter det kan jeg si mer om den videre framdriften. Jeg håper og tror at alt skal gå i orden når vi nå er i ferd med å avslutte siste runde av finansieringen, sier han.

Lillejordet sier prosjektet vil være i rute dersom finansieringen går i boks. Det vil i så fall være en stor seier for utbyggerne, som helt siden 2003 har forsøkt å få på plass en handelspark. Etter årevis med forsinkelser tyder nå det meste på at Innlandsporten omsider kan bli en realitet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.